in

Koeman over titelstrijd: ”Kunnen geen punten meer verspelen”

Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona
Twitter Ronald Koeman

Lange tijd leek FC Barcelona geen enkele kans te maken op de landstitel. Maar door een indrukwekkende reeks in 2021 en een moeizaam draaiend Atletico Madrid is de strijd bovenin helemaal terug. Trainer Ronald Koeman weet dat de Catalanen moeten blijven winnen.

”We kunnen geen punten meer verspelen, want we hebben er al aardig wat verloren”, aldus Koeman na de 4-1 zege op Huesca maandagavond. ”Ik heb altijd gezegd dat er nog veel is om voor te spelen. Het is voor ieder team moeilijk om alles maar te blijven winnen. Wij hebben in het begin van het seizoen veel punten laten liggen, maar we hebben goed gereageerd. Het team heeft er vertrouwen in dat we om de titel kunnen vechten.”

Het is goed zichtbaar dat Barcelona dit kalenderjaar steeds beter gaat spelen. Koeman weet wel hoe dat precies komt. ”Het team staat goed op het veld en ik denk dat ons systeem met drie centrumverdedigers ons extra kracht geeft. Er is meer effectiviteit en we maken minder individuele fouten bij het verdedigen. Het zal natuurlijk heel moeilijk gaan worden om alles te winnen, er zijn heel wat teams die het ons nog erg lastig zullen gaan maken. We moeten gewoon doorgaan op dit niveau. Als je niet je niveau haalt, kan je wedstrijden verliezen.”

Samenvatting | Barcelona zonder grote problemen langs Huesca

Voorzitter Joan Laporta - Lionel Messi - FC Barcelona

Laporta tegen Messi: ”Ga er alles aan doen om je te overtuigen”