in

Koeman over kracht Athletic Bilbao: ”Fysiek sterke ploeg”

Ronald Koeman

Voor FC Barcelona staat het traditioneel lastige uitduel bij Athletic Bilbao voor de deur. De Catalanen moeten winnen om echt naar boven te kunnen kijken op de ranglijst. Trainer Ronald Koeman weet hij kan verwachten van de tegenstander.

”Het is een fysiek sterke ploeg, die vooral in thuiswedstrijden zijn ware kracht laat zien”, aldus Koeman op de persconferentie van dinsdagavond. De oefenmeester verwacht geen grote veranderingen bij de opponent uit Bilbao na een trainerswissel afgelopen weekend. ”Ik denk niet ze hun formatie gaan aanpassen. Marcelino (de nieuwe trainer) zit er pas twee dagen.”

Barcelona is nog altijd behoorlijk wisselvallig. Maar Koeman ziet zijn elftal wel groeien. ”Beetje bij beetje zien we het Barcelona dat we graag willen als technische staf. We zijn in augustus bij de club gekomen en proberen sindsdien het elftal vooruit te duwen. Ik denk dat elke coach wel tijd nodig heeft om zijn ideeën over te brengen op een team. Zeker op een spelersgroep die je zelf niet hebt kunnen wijzigen.”

Barcelona Femení naar Camp Nou: ”De deuren gaan voor ons open”

FC Barcelona verhuurt Carles Aleñá voor half jaar aan Getafe