in

Samenvatting | Memphis Depay zorgt voor punt FC Barcelona

Memphis Depay

FC Barcelona is er zaterdagavond niet in geslaagd om met drie punten uit Bilbao te vertrekken. De ploeg van Ronald Koeman kende een lastig duel, waarin het zelfs op achterstand kwam. Memphis Depay moest uiteindelijk voor het punt zorgen. Tegen Athletic Bilbao werd het eindelijk 1-1.

FC Barcelona kwam tegen de Basken maar moeizaam in het eigen spel. De thuisploeg zette Barça goed onder druk en aanvallend gezien kon de ploeg van Koeman weinig betekenen. Daarbij viel Gerard Piqué ook nog uit met een blessure.

Het was uiteindelijk Martinez die Athletic op een 1-0 voorzet kopte. De verdediger wist zich slim vrij te maken van Garcia en kopt voordat Araujo erbij kon de bal achter Neto. Barça moest in het restant van het duel op zoek naar de gelijkmaker. Dat deed het onder meer met een grote kans voor Frenkie de Jong, die de bal op prachtig op de lat legde. Maar Koeman miste de echte afmaker tegen een gedisciplineerd Athletic.

Uiteindelijk was het Memphis Depay die voor het punt van FC Barcelona zorgde. De aanvaller kwam even vrij en met het beetje ruimte dat Roberto hem gaf schoot de Nederlander verwoestend binnen tegen het dak van het doel. In de slotfase moest Garcia Williams afstoppen en ging hij met rood naar de kant. Met de 1-1 uitslag kon de ploeg van Koeman uiteindelijk het meest tevreden zijn.

Joan Laporta | FC Barcelona

Joan Laporta: “Niemand zal zijn verantwoordelijkheid ontlopen”

Gerard Pique

Defensieve problemen voor FC Barcelona na blessure Piqué