in

Onrust onder Koeman: ”Geen vertrouwen meer in het plan”

Mingueza tekent een nieuw contract bij FC Barcelona

Het is alweer een paar weken geleden dat FC Barcelona afscheid nam van Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester werd na een periode met mindere resultaten ontslagen. Maar hoe keek de selectie naar de trainer en zijn plannen? Oscar Mingueza heeft nu wat openheid gegeven.

”Het team had geen vertrouwen meer in het plan en iedereen probeerde dingen op zijn eigen manier op te lossen”, laat Mingueza weten in gesprek met TV3. Het ging vooral over de laatste maanden met Koeman aan het roer. ”We waren niet goed, zowel individueel als collectief. We geloofden niet in wat we wilden.”

Mingueza denkt dat het ontslag van Koeman niet te vermijden was. ”Spelers waren niet blij, en als je je niet goed voelt en het niet goed gaat, dan heb je een andere omgeving nodig. De ploeg was aan verandering toe. Ik denk dat we met Xavi succesvol kunnen zijn. Vanaf nu zullen we alleen maar beter worden. Ik denk niet dat we maanden hoeven te wachten om de verbeteringen te zien. We willen aantonen dat we tegen elke tegenstander kunnen strijden en we willen meedoen om de prijzen.”

FC Barcelona bevestigt: Alves keert terug bij Barça

Dani Alves klaar voor rentree: ”Ik zal de Barcelona-fans niet teleurstellen”