in

Barcelona onder druk in Champions League: ”Winnen om kans te houden”

FC Barcelona staat aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd in de Champions League. De Catalanen treffen woensdag Dinamo Kiev in de derde speelronde van de groepsfase. Een overwinning is noodzakelijk met het oog op overwintering in het toernooi.

”Dit is een beslissende wedstrijd en we moeten winnen om kans te houden om door te gaan in de Champions League” aldus Koeman op de persconferentie van dinsdag. ”Verder dan de wedstrijd van morgen wil ik niet kijken, ik ga het niet hebben over de kwartfinale, de halve finale of de finale. Er zijn ploegen die beter zijn dan wij, met een selectie met 23 internationals. Maar we moeten in staat zijn de volgende ronde te halen.”

Dinamo Kiev is geen onbekende voor Ronald Koeman en zijn spelers. Vorig seizoen was de Oekraïense topclub ook al tegenstander van Barcelona in de groepsfase. ”Maar dit Dinamo is een beter team dan dat van vorig jaar. We weten wat we kunnen verwachten. Wij missen Eric Garcia door een schorsing, maar met het team dat we hebben zijn we in staat om te winnen.”

FC Barcelona

FC Barcelona wint van Valencia in cruciale week

Agüero: ”Erg blij dat ik nu ook minuten kan maken in Champions League”