Koeman: ”Hebben risico genomen, druk gezet en kansen gecreëerd”

Voor FC Barcelona kwam woensdagavond een einde aan het avontuur in de Champions League. Toch was de sfeer na het 1-1 gelijkspel bij PSG niet slecht. De Catalanen speelden namelijk een uitstekende wedstrijd.

”We hebben risico genomen, druk gezet en kansen gecreëerd”, aldus een tevreden Ronald Koeman na afloop van het duel in de Franse hoofdstad. ”We hebben er alleen niet ons voordeel mee gedaan. Door de 1-1 bij rust werd het daarna alleen maar lastiger. PSG verdedigde meer. In de eerste helft lukte er bij ons meer. Ik ben wel blij met de manier waarop we hebben gespeeld.”

Barcelona miste heel veel kansen, waardoor het niet echt in de buurt kwam van de volgende ronde. Maar Koeman probeert er op een positieve manier naar te kijken. ”Dat we zo veel kansen creëren tegen een toptegenstander als PSG is niet normaal. We namen risico, stonden achterin een-op-een en aan de bal waren we fenomenaal. Dan moet je wel effectief zijn. Het verschil tussen de twee wedstrijden is dat PSG meer goals heeft gemaakt met minder kansen.”