in

Dani Alves klaar voor rentree: ”Ik zal de Barcelona-fans niet teleurstellen”

Dani Alves mag zich opnieuw speler van FC Barcelona noemen. De rechtsback werd eind vorige week transfervrij vastgelegd en afgelopen woensdag stond de presentatie in Camp Nou op het programma. Daar sprak hij hoopgevende woorden.

”Ik zal de fans van Barcelona niet teleurstellen, dat verzeker ik”, aldus een zelfverzekerde Alves bij de persconferentie. ”Mensen van buiten de club zullen wel zeggen dat het misschien niets wordt, maar maak je geen zorgen: ik laat me liever op het veld horen. Dit wordt de grootste en bijzonderste uitdaging uit mijn carrière, maar ik ben op mijn best als mensen aan me twijfelen.”

Dani Alves was in zijn eerste periode bij Barcelona bijzonder succesvol. De kans dat er nu prijzen worden gepakt is niet heel groot, maar desondanks gaat de Braziliaan voor het maximale. “Ik ben niet geboren om tweede te worden, ik ben geboren om eerste te worden. Ik kom hier niet om de tijd te doden, maar om voor mijn plek te vechten.”

Mingueza tekent een nieuw contract bij FC Barcelona

Onrust onder Koeman: ”Geen vertrouwen meer in het plan”

Femení zeker van kwartfinale Champions League na winst op Hoffenheim