Femení zeker van kwartfinale Champions League na winst op Hoffenheim

FC Barcelona Femení is na vier groepswedstrijden in de Champions League al zeker van een plek in de kwartfinale. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez won woensdagavond met 0-5 van Hoffenheim en daardoor eindigen de Catalanen zeker bij de eerste twee in Groep C.

Barcelona Femení wist de eerste drie groepswedstrijden al te winnen en dus was de uitgangspositie goed toen het woensdag aan de aftrap stond in Duitsland. Lieke Martens ontbrak vanwege een blessure aan haar hand. Zonder de Nederlandse had de Catalaanse ploeg even de tijd nodig om de score te openen. Het was vijf minuten voor rust Alexia Putellas die op een fijn moment voor de 0-1 zorgde.

Na rust begon de doelpuntenmachine wat beter te draaien. De wedstrijd werd in het eerste kwartier van de tweede helft definitief in het slot gegooid. Irene Paredes en Aitana Bonmati waren verantwoordelijk voor respectievelijk de 0-2 en 0-3. Het leek daarna bij die stand te blijven, maar in de slotfase wist Barcelona Femení weer toe te slaan. Nog binnen de officiële speeltijd scoorde Marta Torrejon de 0-4 en in de blessuretijd werd het dankzij Ana-Maria Crnogorčević ook nog 0-5.

Dani Alves klaar voor rentree: ”Ik zal de Barcelona-fans niet teleurstellen”