Barcelona Femení delft onderspit in Champions League-finale tegen Lyon

Barcelona Femení is er niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij de UEFA Women’s Champions League te winnen. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez verloor zaterdagavond met 1-3 van het sterke Olympique Lyon. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt.

Lieke Martens was net op tijd hersteld van een hamstringblessure, maar ze begon nog wel op de bank. Vanaf de kant zag ze dat Olympique Lyon al vroeg op voorsprong kwam via een prachtige knal van Amandine Henry. Na deze vroege domper ging Barcelona Femení uiteraard op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. Toen er een kwart wedstrijd gespeeld was sloeg Lyon opnieuw toe en ditmaal was het Ada Hegerberg die het net wist te vinden. De achterstand was al vroeg serieus en het werd tien minuten later nog erger toen Macario voor de 0-3 zorgde. Vlak voor rust werd het verschil wel iets verkleind door een doelpunt van Alexia Puttelas: 1-3.

Maar de opgave voor Barcelona Femení bleef loodzwaar na rust. Een 1-3 achterstand ombuigen tegen dit Olympique Lyon is enorm lastig. De Catalanen gingen er natuurlijk vol voor. Met nog een half uur op de klok kwam Lieke Martens erin om voor doelpunten te zorgen. Maar gescoord werd er niet meer in Turijn, waar veel Barcelona-supporters op de tribune zaten. Na 90 minuten stond het nog altijd 1-3 voor de Fransen en zij waren dan ook de terechte winnaar van de UEFA Women’s Champions League.