Martens helpt Barcelona Femení op weg naar finale Copa de la Reina

FC Barcelona Femení heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Copa de la Reina 2021-2022. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez was in de halve eindstrijd met 4-0 te sterk voor Real Madrid. Lieke Martens had een belangrijk aandeel in de ruime overwinning.

De Nederlandse aanvalster begon voor het eerst in de basis sinds haar terugkeer van een blessure. Het bleek een goede zet om met Martens te beginnen, want in de negentiende minuut opende zij de score. Achteraf bleek haar doelpunt de opmaat naar een ruime overwinning in deze editie van El Clasico. Het was na de 1-0 wel even wachten op meerdere treffers.

Direct na rust sloeg de kampioen van Spanje weer toe. Dit keer was het Aitana Bonamti die het net wist te vinden. De ploeg had er zin in, want kort na de 2-0 werd het ook 3-0. Mariona Caldentey besliste de wedstrijd vroeg in de tweede helft. In het restant van de wedstrijd wist Barcelona Femení nog één keer te scoren. Een kwartier voor tijd zorgde spits Asisat Oshoala voor een 4-0 eindstand.

Barcelona Femení weet ook al wie de tegenstander wordt in de finale. De Catalanen gaan het opnemen tegen Sporting Huelva, dat dinsdag al won in de halve finale van UD Granadilla Tenerife: 0-1.