in

‘Barcelona wil niet verder met Jutgla; aanvaller op weg naar Club Brugge’

Het lijkt er sterk op dat FC Barcelona en Jutgla binnenkort uit elkaar gaan. De Spaanse aanvaller heeft in de Spaanse media aangeven dat de club niet met hem verder wil. Hij gaat zijn carrière waarschijnlijk vervolgen in België bij Club Brugge.

Mocht het echt tot een transfer komen, dan heeft het huwelijk tussen Barcelona en Ferran Jutgla niet lang geduurd. De spits werd vorig jaar nog overgenomen van stadsgenoot Espanyol. Hij sloot in eerste instantie aan bij Barcelona B, maar in de eerste seizoenshelft maakte hij al zijn debuut in de hoofdmacht. Op 12 december 2021 viel Jutgla in tijdens de wedstrijd tegen Osasuna. Een paar dagen later begon hij voor het eerst in de basis tegen Elche. In die wedstrijd maakte hij zijn eerste doelpunt in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam hij tot zes wedstrijden. Namens Barcelona B kwam hij 32 keer in actie en in die wedstrijden was hij 19 keer trefzeker.

FC Barcelona en Club Brugge moeten nog een akkoord bereiken over de transfersom. In Spanje wordt verwacht dat Jutgla de Catalaanse club tussen de vijf en zeven miljoen euro oplevert. De spits heeft op social media al afscheid genomen van de supporters.

Martens helpt Barcelona Femení op weg naar finale Copa de la Reina

Frenkie de Jong wil blijven: ”Barcelona is gewoon mijn droomclub”