in

Barcelona Femení pakt de Copa de la Reina 2019-2020!

Voor FC Barcelona Femení is er alle reden om blij te zijn. De ploeg won zaterdagmiddag de Copa de la Reina, die nog hoort bij het seizoen 2019-2020! In de eindstrijd werd EDF Logrono eenvoudig aan de kant gezet: 3-0.

Het seizoen 2019-2020 werd in het Spaanse vrouwenvoetbal niet meer hervat na de intreding van het Coronavirus. Maar er werd wel besloten om het bekertoernooi nog af te maken. De halve finales werden in oktober 2020 gespeeld en toen was Barcelona Femení met 6-0 te sterk voor Sevilla. Logroño werd verrassend finalist door Athletic Club na penalty’s te verslaan.

Met Lieke Martens in de basis duurde het even voordat de bal in het net lag. Alexia Putellas zorgde in de 42e minuut voor de openingstreffer door een strafschop te benutten. Nog voor rust deed Barcelona Femení uitstekende zaken door ook al op 2-0 te komen. Ditmaal was het Aitana Bonmati met een doelpunt. Na iets meer dan een half uur spelen gooide Jennifer Hermoso de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken. Het bleek de laatste treffer in de bekerfinale.

Barcelona Femení heeft door deze bekerwinst de dubbel gepakt in het seizoen 2019-2020. De competitie werd niet meer afgemaakt door de coronacrisis, maar de Catalanen werden wel officieel uitgeroepen tot kampioen. Een terechte beslissing, want het verschil met de achtervolgers was groot.

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

FC Barcelona

Samenvatting | Barcelona walst in slotfase over Alavés heen

De remondata: FC Barcelona-PSG 6-1

FC Barcelona-PSG? Dan gaan wij terug naar 8 maart 2017