Femení schrijft geschiedenis met eerste treble in vrouwenvoetbal!

FC Barcelona Femení heeft zondagavond de Copa de la Reina van het seizoen 2020-2021 gewonnen. De Catalaanse ploeg won in de finale met 4-2 van Levante, onder meer dankzij drie assists van Lieke Martens. Door de bekerwinst is de allereerste treble in het vrouwenvoetbal een feit!

Barcelona Femení wist eerder al op zeer indrukwekkende wijze de landstitel te prolongeren. En twee weken geleden werd voor het eerst in de clubhistorie de Champions League gewonnen. De ploeg van trainer Lluis Cortés begon dan ook met heel veel vertrouwen aan de eindstrijd in de Copa de la Reina. Al in de vijfde minuut kwam Barcelona op voorsprong. Uit een strakke corner van Lieke Martens was het Patricia Guijarro die raak kopte. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld door Alexia Putellas en opnieuw was Martens de aangever. Het werd ook nog 3-0 in de eerste helft. Met een slimme loopactie was Marta Torrejon eerder bij de bal dan de keepster en Spaanse kopte de bal dan ook tegen de touwen. En wie de assist gaf? Toch weer een aanvalster uit Nederland.

Alle spanning leek al verdwenen uit het duel. Maar Levante liet zich niet naar de slachtbank leiden. Sterker nog, ze wisten terug te komen in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Alba Redondo en Estefania Banini stond het met nog iets meer dan twintig minuten te spelen zomaar 3-2. Gaf Barcelona Femení het dan allemaal uit handen? Nee, want met haar tweede treffer van de wedstrijd bepaalde Alexia Putellas de eindstand op 4-2. En dus kon na afloop het volgende grote feest beginnen voor Martens & Co.