in ,

Daar is hij dan: Agüero officieel speler van FC Barcelona

Sergio Agüero verruilt Manchester City transfervrij voor FC Barcelona
Sergio Agüero vertrekt bij Manchester City. De Argentijn veroverde veel prijzen met de Engelse grootmacht en schoot zich als clubtopscorer aller tijden de geschiedenis boeken in.

Het zal er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft FC Barcelona zijn eerste aanwinst voor komend seizoen officieel binnen. Sergio Agüero komt transfervrij over van Manchester City. De Argentijn kwam afgelopen zaterdag nog als invaller binnen de lijnen tijdens de Champions League finale tegen Chelsea. Hij kon echter niet voorkomen dat de Londenaren er met de eindzege vandoor gingen. Komend seizoen waagt Agüero als speler van FC Barcelona een nieuwe poging. Lionel Messi zal er blij mee zijn.

Agüero verruilde Atlético Madrid in de zomer van 2011 voor Manchester City. In zijn eerste seizoen bezorgde hij de ploeg uit Manchester direct de landstitel. Op de laatste speeldag van de competitie leek het mis te gaan voor Manchester City, maar een doelpunt van Agüero in de absolute slotfase bezorgde de club haar eerste landstitel sinds 1968. Uiteindelijk werd Agüero vijf keer landskampioen in Engeland. Daarnaast kroonde hij zich tot clubtopscorer aller tijden en de buitenlander met de meeste doelpunten in de Premier League.

In het afgelopen seizoen kwam de Argentijnse spits een stuk minder aan bod. Hij kwam uiteindelijk in twintig officiële wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij zes keer. In zijn laatste competitiewedstrijd voor Manchester City scoorde hij twee keer. Afgelopen zaterdag nam hij na de verloren Champions League finale tegen Chelsea definitief afscheid van de nummer één van Engeland. Sinds het moment dat Agüero zijn vertrek uit Manchester aankondigde, werd hij in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona.

De Argentijn, die woensdag zijn 33e verjaardag viert, tekent bij de Catalaanse grootmacht een contract tot medio 2023. Mocht een club hem in de tussentijd weg willen halen uit Barcelona, moet het honderd miljoen euro betalen. De presentatie van Agüero vindt vanavond plaats. Om 18.00 uur tekent hij zijn contract.

Femení schrijft geschiedenis met eerste treble in vrouwenvoetbal!

Sergio Agüero als speler van Manchester City

Agüero stond in het verleden zestien keer tegenover FC Barcelona