in

Agüero heeft er zin in: ‘FC Barcelona is de beste club ter wereld’

Sergio Agüero wordt medische gekeurd bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. Sergio Agüero komt transfervrij over van Manchester City en tekent in Camp Nou een contract tot de zomer van 2023. In Barcelona gaat Agüero samen spelen met landgenoot en jeugdvriend Lionel Messi. De supporters van FC Barcelona mogen daarmee in hun handen knijpen. De nieuwste aanwinst heeft er in ieder geval zin in. ‘Ik ga alles geven voor deze club.’

Hoewel Agüero in het afgelopen seizoen een stuk minder aan bod kwam bij Manchester City, kan hij met een geweldig gevoel terugkijken op zijn Engelse jaren. In Manchester veroverde de Argentijn niet alleen vijf keer de landstitel. Ook werd hij clubtopscorer aller tijden en is hij sinds kort de buitenlander met de meeste doelpunten in de Premier League. Agüero blaast woensdag alweer 33 kaarsjes uit, maar dat betekent niet dat hij in Barcelona begint met afbouwen. Integendeel zelfs. Hij verruilt Manchester City met een duidelijk doel voor FC Barcelona.

‘We weten allemaal dat Barcelona de beste club ter wereld is. Ik ben erg gelukkig en ik hoop om het team te helpen om prijzen te pakken’, reageerde Agüero nadat FC Barcelona zijn komst aankondigde. ‘Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ga alles geven voor deze club. Op mijn achttiende ben naar Europa gekomen bij Atlético en daar heb ik veel geleerd. Bij Man City heb ik mijn manier van voetballen aangepast, iedereen weet waarvoor de Premier League staat. Met die ervaring hoop ik Barça te helpen.’

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1399413423616794630?s=20

Sergio Agüero ondergaat zijn medische keuring bij FC Barcelona

GENIETEN: de mooiste goals van Agüero in de Spaanse competitie (🎥)

Lionel Messi en Sergio Agüero tijdens een training van de Argentijnse nationale ploeg

Agüero over samen spelen met Messi: ‘Ik denk dat het gaat gebeuren’