in ,

Agüero stond in het verleden zestien keer tegenover FC Barcelona

Sergio Agüero als speler van Manchester City
Als speler van Manchester City nam Sergio Agüero het vijf keer op tegen FC Barcelona. In totaal stond de Argentijn zestien keer tegenover zijn nieuwe werkgever.

Hoewel FC Barcelona zich dolgraag wil versterken met de beste spelers van Europa, weet de club dat ze allesbehalve met miljoenen kan smijten. De nummer drie van het afgelopen seizoen in Spanje speurt de transfermarkt dan ook af naar transfervrije spelers. De eerste aanwinst is in ieder geval binnen. Sergio Agüero komt transfervrij over van Manchester City. De Argentijn stond in het verleden zestien keer tegenover FC Barcelona. Met ingang van komend seizoen draagt hij dus zelf het shirt van de Catalaanse grootmacht.

Agüero trok in de zomer van 2006 de deur in zijn thuisland Argentinië achter zich dicht. Hij maakte voor ruim twintig miljoen euro de overstap van Independiente naar Atlético Madrid. Hij zou uiteindelijk vijf seizoenen actief zijn voor Atlético Madrid. Daarin nam hij het elf keer op tegen FC Barcelona. Van die elf ontmoetingen wonnen de Madrilenen er slechts drie. Niet geheel toevallig boekten ze die drie overwinningen op eigen veld. In 2008 had Agüero een enorm groot aandeel in de 4-2 zege op FC Barcelona. Hij scoorde twee keer en gaf ook nog eens twee assists.

Een jaar later vond hij wederom twee keer het net tegen Barcelona. Atlético zegevierde op eigen veld met 4-3. In 2010 won Atlético met 2-1 van de concurrent. In die wedstrijd was Agüero niet trefzeker. Als speler van Atlético scoorde de Argentijn uiteindelijk vijf keer tegen FC Barcelona. Hij leed ook een aantal pijnlijke nederlagen. Zo zegevierden de Catalanen in 2007 met 0-6 in Madrid en in 2008 met 6-1 in Camp Nou. In de zomer van 2011 vertrok Agüero naar Manchester City. Als speler van de Engelse grootmacht stond hij vijf keer tegenover FC Barcelona. Vier keer won Barça, één keer Manchester City.

Agüero was namens Manchester City alleen in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League in 2015 trefzeker tegen FC Barcelona. De ploeg van toenmalig trainer Luis Enrique zegevierde toen overigens met 1-2.

Sergio Agüero verruilt Manchester City transfervrij voor FC Barcelona

Daar is hij dan: Agüero officieel speler van FC Barcelona

Sergio Agüero ondergaat zijn medische keuring bij FC Barcelona

GENIETEN: de mooiste goals van Agüero in de Spaanse competitie (🎥)