Barcelona Femení sluit seizoen af met winnen Copa de la Reina

FC Barcelona Femení heeft het seizoen afgelopen weekend op een fraaie manier afgesloten. Het elftal van trainer Jonatan Giraldez wist de Copa de la Reina te winnen door Sporting Huelva met ruime cijfers opzij te zetten: 6-1. Lieke Martens had haar aandeel in de overwinning met een doelpunt.

Martens begon zondag in de basis, bij misschien haar laatste wedstrijd in het shirt van Barcelona Femení. Volgens de laatste berichten staat zij aan de vooravond van een overstap naar PSG. Maar in de finale van de Copa de la Reina stond ze nog gewoon op het veld en zij zag dat Huelva wat hulp bood in de eerste helft. Een eigen doelpunt van Dohan bracht Barcelona de voorsprong na een kwart wedstrijd. Mapi Leon zorgde nog voor de rust voor 2-0 en zo leek er weinig aan de hand.

Toch werd het nog even spannend in de tweede helft. Sporting Huelva kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Castello. Het verschil tussen beide ploegen was nog maar één doelpunt, maar Barcelona Femení raakte niet in paniek. Het elftal sloeg in de laatste twintig minuten keihard toe. Ana-Maria Crnogorčević, Claudia Pina, Lieke Martens en Alexia Putellas tilden de score naar 6-1. Een prachtige uitslag en daarmee werd voor de negenede keer in de clubhistorie de Copa de la Reina veroverd. Het is de derde eindzege op rij.

Frenkie de Jong wil blijven: ”Barcelona is gewoon mijn droomclub”