LoveLove WINWIN

Indrukwekkend Barcelona Femení wint Champions League!

Een historische dag voor Barcelona Femení! De ploeg van trainer Lluis Cortés heeft zondagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis de UEFA Women’s Champions League gewonnen! In de eindstrijd werd de Engelse grootmacht Chelsea met maar liefst 0-4 verslagen.

Lieke Martens begon in de basis en dat was niet zo gek. De Nederlandse bracht haar team naar de finale met twee doelpunten in het beslissende duel tegen PSG in de halve eindstrijd. En ook tegen Chelsea zou ze belangrijk worden. Al binnen een minuut kwam Barcelona Femení op voorsprong. Een schot van Martens spatte nog uiteen op de lat, maar in het vervolg van de aanval ging de bal alsnog het doel in door Chelsea-speelster Melanie Leupolz. Nog binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld door Alexia Putellas. Zij benutte een wat goedkoop gegeven penalty.

En daarna was het niet lang wachten op het volgende doelpunt. Aitana Bonmati zorgde in de 20e minuut al voor de 0-3 en toen was het eigenlijk al gedaan. Maar het werd tien minuten voor rust alleen maar mooier. Lieke Martens rondde een prachtige solo af met een pass op Caroline Graham Hansen, die vervolgens de bal rustig in het doel kon tikken.

De spanning was na rust al uit de wedstrijd en Barcelona Femení voelde ook niet de drang om echt door te drukken. Chelsea mocht de bal hebben, maar de kampioen van Engeland wist geen grote kansen te creëren. De tweede helft was niet heel aantrekkelijk en het was wachten op het eindsignaal. Toen de scheidsrechtster voor het laatst floot kon het feest beginnen van voor Barcelona!