Barcelona Femení sluit groepsfase Champions League in stijl af

Voor Barcelona Femení zit de groepsfase van de Champions League erop. De ploeg van trainer Jonathan Giraldez wist woensdagavond het Deense HB Køge eenvoudig te verslaan: 5-0. Zo sloot de ploeg de groepsfase perfect af met zes overwinningen in zes wedstrijden.

Barcelona Femeni was al verzekerd van een plek in de volgende ronde en ook de groepswinst was al binnen. Daarom besloot Giraldez zijn opstelling wat te wijzigen. Onder meer Lieke Martens en Jennifer Hermoso begonnen op de bank. Maar de selectie is breed genoeg om alsnog overtuigend te winnen. Het duurde niet lang voor de ban werd gebroken. Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier opende Leila Ouahabi de score. Fridolina Rolfo en Alexia Putellas waren ook trefzeker in de eerste helft. En dus was er halverwege geen sprake meer van een echte wedstrijd.

Het aanwezige publiek werd in de tweede helft nog getrakteerd op twee doelpunten van de thuisploeg. De 4-0 werd gemaakt door Ingrid Syrstad Engen en dat was een bijzonder moment. Het was voor de Noorse haar eerste doelpunt in het shirt van Barcelona. Lieke Martens mocht ook nog haar opwachting maken in de tweede helft. En zij zorgde voor het mooiste doelpunt van de avond. De Nederlandse zag de doelvrouw van HB Køge voor haar doel staan en dus volgde er een schot van grote afstand. De bal viel fraai binnen met een boog. Met dit mooie doelpunt bepaalde ze de eindstand op 5-0.

Emotionele Aguero: ”Moeilijkste beslissing in mijn leven”