in

Emotionele Aguero: ”Moeilijkste beslissing in mijn leven”

De voetbalcarrière van Sergio Aguero is noodgedwongen ten einde gekomen. De spits heeft door hartproblemen een punt moeten zetten achter zijn imposante loopbaan. Een heftig moment voor de Argentijn.

”Het is de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb genomen”, vertelt Aguero woensdag op een speciale persconferentie in Camp Nou. ”Het is heel moeilijk, maar ik heb er vrede mee. Mijn gezondheid komt op de eerste plek. Ik ben heel trots op de carrière die ik heb gehad en ga met opgeheven hoofd weg.”

Sergio Aguero was sinds afgelopen zomer speler van FC Barcelona. Hij kwam amper in actie, maar was wel populair bij de supporters. ”Vanaf het moment dat ik arriveerde ben ik geweldig behandeld. Ik heb het ook op de straat meegemaakt. De supporters zijn geweldig.”

De Argentijnse spits had ook nog mooie woorden voor zijn (voormalig) teamgenoten. ”Ik wens ze echt het allerbeste. De waarheid is dat ze geweldige teamgenoten zijn en ze verdienen dan ook het beste.”

OFFICIEEL: Sergio Aguero beëindigt carrière door hartproblemen

Barcelona Femení sluit groepsfase Champions League in stijl af