Barcelona Femení pas in slotfase echt verlost van Rayo Vallecano

FC Barcelona Femení blijft voorlopig onklopbaar dit seizoen. De ploeg van trainer Jonathan Giraldez was zaterdagmiddag met 4-0 te sterk voor Rayo Vallecano. Opnieuw een ruime zege, maar het ging wat moeizamer dan normaal.

Lieke Martens begon in de basis en zij zag dat teamgenote Jana Fernandez de score na een kwartier spelen opende. Meestal weet Barcelona Femení na zo’n vroege treffer de wedstrijd al voor rust te beslissen. Maar dat lukte niet in deze wedstrijd. Er werd voor rust niet meer gescoord door de ploeg die voor deze wedstrijd al 75(!) keer gescoord had in de competitie.

Ook in de tweede helft had Barcelona Femení moeite om te scoren, maar het gaatje in de defensie van de bezoekers werd wel gevonden. Dat gebeurde uiteindelijk in de 80e minuut toen Melanie Serrano het net wist te vinden. Dit bleek het moment waarop de Catalaanse ploeg de drie punten veilig stelde. Het verzet van Rayo Vallecano was gebroken en in de slotfase wisten Jennifer Hermoso en Aitana Bonmati de score nog naar 4-0 te tillen.