Barcelona Femení pakt landstitel in stijl met ruime zege in El Clasico!

De lente moet nog beginnen, maar FC Barcelona Femení heeft de landstitel al binnen. De Catalanen wisten zondagmiddag de kroon op het werk te zetten door Real Madrid in El Clasico met maar liefst 5-0 te verslaan! Het is alweer het derde kampioenschap op rij voor Lieke Martens en co.

Lieke Martens en haar teamgenoten gingen het veld op met de wetenschap dat één punt voldoende zou zijn om zich vandaag al officieel kampioen te mogen noemen. Maar natuurlijk ging Barcelona Femení voor een nieuwe overwinning in de competitie. De ploeg moest wel even op gang komen in de eerste helft. Op slag van rust werd de ban gebroken door Alexia Putellas. De wedstrijd was na de openingstreffer amper weer onderweg of de bal lag alweer in het Madrileense doel. Weer was het Putellas die scoorde.

Na rust liep Barcelona Femení verder weg bij Real Madrid. In de zestigste minuut gooide Patricia Guijarro de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken. De festiviteiten konden buiten het veld al voorbereid worden en binnen de lijnen zorgde de thuisploeg voor een nóg mooiere kampioenswedstrijd. Al kreeg het wel een beetje hulp van de tegenstander, want Babett Peter zorgde met een eigen doelpunt voor de 4-0. Het slotakkoord op deze fraaie middag was voor Jennifer Hermoso. Zij pikte ook nog een doelpunt mee en zo bepaalde ze de eindstand op 5-0!

Xavi prijst Galatasaray: ”Ze verdedigden erg goed”