Femení dendert met trefzekere Martens over achtervolger Sociedad heen

FC Barcelona Femení heeft afgelopen weekend een duidelijk signaal afgegeven. De koploper van de Primera Iberdrola won de topper tegen Real Sociedad, de nummer twee op de ranglijst, met 8-1. Lieke Martens had een behoorlijk aandeel met twee treffers.

Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand het duel drie punten in het voordeel van Barcelona Femení. Bij de Catalanen mocht Lieke Martens weer eens in de basis beginnen. De start was uitstekend van de thuisploeg, want al in de derde minuut opende Fridolina Rolfö de score. Maar de bezoekers uit het Baskenland hadden al snel een antwoord in huis. Want nog voor het verstrijken van de de eerste tien minuten stond het alweer gelijk door Franssi. Na een kwart wedstrijd kwam Barcelona weer op voorsprong door een doelpunt van spits Asisat Oshoala. En de Nigeriaanse zorgde daarna met haar tweede treffer voor de 3-1 ruststand.

De wedstrijd na rust in het slot gegooid door Lieke Martens, die de 4-1 op het scorebord zette. Maar dat betekende niet dat de productie van Barcelona Femeni stokte. Kort na de vierde treffer was het Jennifer Hermoso die al voor het volgende doelpunt zorgde. Vervolgens was het nog even wachten tot de absolute slotfase voor meer doelpunten. Martens, een eigen doelpunt van Torro en Claudia Pina zorgden voor een prachtige 8-1 eindstand.