in

Al Sadd bevestigt: Barcelona betaalt afkoopclausule voor Xavi

Xavi

Er is eindelijk witte rook! FC Barcelona heeft met Xavi Hernandez een opvolger binnen voor de ontslagen Ronald Koeman. De voormalig middenvelder wordt overgenomen van Al Sadd. De club uit Qatar heeft bevestigd dat de afkoopclausule van vijf miljoen euro is betaald door de Catalaanse club.

Na het ontslag van Ronald Koeman was al snel duidelijk dat Xavi de nieuwe trainer moest worden. De Spanjaard had meteen oren naar een overgang en het was voor Barcelona dan ook geen probleem om tot een persoonlijk akkoord te komen. Maar hij lag nog tot en met 2023 vast bij Al Sadd. En dus moest er onderhandeld worden met de club. De afgelopen dagen waren er meerdere bestuursleden van Barcelona in Qatar. Uiteindelijk is er besloten om de afkoopclausule van vijf miljoen te betalen.

Al Sadd laat in een kort statement weten: ”Xavi informeerde ons een paar dagen geleden dat hij graag naar FC Barcelona wil vanwege de moeizame periode waarin de club verkeert. We begrijpen dat en hebben besloten niet in zijn weg te staan.”

Femení dendert met trefzekere Martens over achtervolger Sociedad heen

FC Barcelona stelt Xavi aan als opvolger van Koeman