in

Lieke Martens besluit om Barcelona na vijf jaar te verlaten

Lieke Martens neemt deze zomer afscheid van FC Barcelona Femení. De Nederlandse aanvalster heeft in een statement op Instagram laten weten dat ze de club na vijf jaar verlaat. Ze gaat zeer waarschijnlijk de overstap maken naar Paris Saint-Germain.

Het besluit van Martens komt niet als een verrassing. De geruchten over een vertrek werden in de afgelopen weken steeds sterker. Meerdere Spaanse en Franse mediums wisten al te melden dat Martens de overstap gaat maken naar Paris Saint-Germain. Naar verluidt is ze al langs geweest in de Franse hoofdstad en heeft ze een akkoord bereikt met PSG. Barcelona wilde graag haar contract verlengen, maar op dat aanbod ging de Nederlandse niet in. Ze zou zelfs een tijd niet bereikbaar zijn geweest voor de clubleiding.

”Na vijf mooie jaren bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten afscheid te nemen van de club en een nieuw avontuur aan te gaan”, aldus Martens in haar statement. ”Ik kwam naar FC Barcelona in een tijd dat de club een ambitieus project startte om een ​​leider te worden in de wereld van het vrouwenvoetbal. We hebben hard gewerkt en ik geloof dat we de doelen hebben bereikt die we vijf jaar geleden hebben gesteld. Het winnen van de Champions League was een absoluut hoogtepunt, evenals het winnen van de FIFA Worlds Best Player Award.”

Lieke Martens kwam in de zomer van 2017 naar FC Barcelona Femení. Ze had toen net het EK gewonnen met de Oranje Leeuwinnen en op dat toernooi maakte ze veel indruk. In dat jaar werd ze dan ook verkozen tot Beste Speelster van de Wereld. Met Martens in de selectie groeide Barcelona Femení uit tot een absolute grootmacht in het vrouwenvoetbal. De ploeg werd meerdere keren met overmacht kampioen van Spanje, won een aantal keer de Copa de la Reina en in 2021 volgde de ultieme bekroning met het winnen van de UEFA Women’s Champions League.

Mannen en vrouwen strijden met AS Roma om Trofeu Joan Gamper 2022

Barcelona begint competitie in eigen huis tegen Rayo Vallecano