Barcelona Femení schrijft historie met zege op Atletico Madrid

FC Barcelona Femení heeft zondagmiddag de competitie op passende wijze afgesloten. De landskampioen won op eigen veld met 2-1 van rivaal Atletico Madrid en daarmee was een nieuw record een feit. De Catalanen hebben als eerste team in de Primera Iberdrola alle wedstrijden in een seizoen gewonnen.

Lieke Martens is sinds kort weer aangesloten bij de selectie na een vervelende hamstringblessure. Zij begon zondagmiddag nog op de bank en zag vanaf de kant dat teamgenoot Irene Paredes de score in de elfde minuut wist te openen met een succesvolle kopbal. Het aanwezige publiek hoefde daarna niet lang te wachten op de volgende treffer. Aitana Bonmati leek de bal voor te geven, maar haar inzet ging richting het doel. Het lukte doelvrouw Lola niet om de bal te stoppen voor de doellijn. Zo stond het na een kwart wedstrijd al 2-0 en leek Barcelona Femení nog maar weer eens op weg naar een ruime overwinning.

Maar na rust kwam de thuisploeg niet meer tot scoren. Al kreeg Alexia Putellas wel een grote kans, want zij mocht na een uur spelen aanleggen vanaf elf meter. Haar strafschop werd gekeerd door Lola. De Nederlandse verdedigster Merel van Dongen veroorzaakte de penalty en voor die overtreding kreeg ze een rode kaart. Met een speelster minder leek Atletico Madrid kansloos, maar de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd door een doelpunt van Amanda Sampedro. Daar bleef het echter bij en dus won Barcelona Femení met 2-1. In de slotfase van het duel kwam Lieke Martens in de ploeg en dus maakte zij toch nog minuten in de competitie na haar hamstringblessure. Teamgenoot Bonmati kreeg in de laatste minuut een rode kaart.

Het was de laatste competitiewedstrijd, maar de titel was al lang binnen voor Barcelona Femení. De ploeg kan terugkijken op een geweldig campagne in de Primera Iberdrola. Alle dertig wedstrijden werden gewonnen! Een bizarre prestatie en het werd nog niet eerder gedaan door een elftal in Spanje. En dan is er ook nog een doelsaldo waarvan iedereen stijl achterover slaat. De Catalanen scoorden maar liefst 159(!) keer en er werden maar elf tegendoelpunten geïncasseerd.

Memphis belangrijk bij eenvoudige zege Barcelona; Araujo met ambulance afgevoerd