in

Camp Nou opnieuw uitverkocht voor wedstrijd Barcelona Femení

De vrouwen van Barcelona Femení mogen zich nog een keer opmaken voor een wedstrijd in een uitverkocht Camp Nou. Alle kaarten voor de halve finale in de UEFA Women’s Champions League tegen Wolfsburg zijn van de hand gedaan door de club.

FC Barcelona kon het nieuws dinsdagmiddag met trots delen op social media. De kaarten voor de kraker met de Duitse topclub zijn razendsnel over de toonbank heen gevlogen. Op maandagochtend werden de eerste 50.000 kaarten beschikbaar gesteld voor de clubleden. Per lidmaatschap konden vier gratis tickets worden aangevraagd. De animo was enorm en nog dezelfde dag waren alle kaarten vergeven. Vandaag gingen de overige tickets in de verkoop en ook nu was er heel veel belangstelling bij het publiek. In de namiddag kon er officieel van een uitverkocht huis worden gesproken.

De wedstrijd in Camp Nou is het eerste duel tussen Barcelona Femení en VFL Wolfsburg. De teams zullen op vrijdag 22 april strijden om een goed resultaat voor de return in Duitsland, die op zaterdag 30 april gespeeld gaat worden.

De Catalanen staan in de halve finale door in de vorige ronde af te rekenen met Real Madrid. Na een 1-3 zege in de Spaanse hoofdstad volgde een prachtige return in Barcelona. In een goed gevuld Camp Nou werd er met 5-2 gewonnen. Er zaten maar liefst 91.553 toeschouwers op de tribunes en dat was een nieuw wereldrecord binnen het vrouwenvoetbal.

VFL Wolfsburg rekende in de vorige ronde af met de Engelse topclub Arsenal. Na een 2-0 zege in eigen huis bleek een 1-1 gelijkspel in Engeland voldoende om door te gaan in het toernooi. Wolfsburg is al jarenlang een grootmacht in het vrouwenvoetbal en er staan behoorlijk wat Nederlandse speelsters onder contract: Jill Roord, Shanice van de Sanden, Lynn Wilms en Joëlle Smits.

‘Aston Villa is overtuigd en wil Coutinho definitief overnemen’

Ronaldinho prijst Raphinha aan: ”Hij heeft veel kwaliteiten”