in

Ronaldinho prijst Raphinha aan: ”Hij heeft veel kwaliteiten”

FC Barcelona wordt de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met Raphinha. De Braziliaanse aanvaller van Leeds United staat op het lijstje met mogelijke versterkingen voor komend seizoen. Voormalig sterspeler Ronaldinho zou een transfer van zijn landgenoot naar Barcelona toejuichen.

”Raphinha zou een goede aankoop zijn, want hij heeft veel kwaliteiten en iedereen kan zien waar hij toe in staat is”, laat Ronaldinho weten in een interview met Radio Marca. ”Ze zeiden eerst dat hij geen gouden toekomst zou hebben, maar hij is steeds beter gaan spelen en wordt daardoor steeds vaker geroemd.”

Ook Ronaldinho ziet dat het beter gaat met FC Barcelona na het aanstellen van Xavi als trainer. De Braziliaan kijkt met plezier naar zijn oud-teamgenoot langs de lijn. ”Ik hoop dat hij zo doorgaat en elke dag beter wordt als trainer. Hij was een geweldige vriend en ploeggenoot. En toen hij nog speelde kon je al zien dat hij dit pad zou bewandelen, want als speler keek hij al als coach naar het voetbal. Xavi weet heel goed hoe het voetbal in elkaar steekt.”

Camp Nou opnieuw uitverkocht voor wedstrijd Barcelona Femení

Xavi op zijn hoede voor Eintracht Frankfurt: ”Spelers zijn fysiek sterk”