in ,

Femení verslaat Real Madrid in heenduel kwartfinale Champions League

FC Barcelona Femeni heeft goede zaken gedaan in het heenduel van de kwartfinale in de Champions League. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez won met 1-3 van Real Madrid in een speciale editie van El Clasico. Het was de allereerste ontmoeting in Europees verband.

Lieke Martens ontbrak vanwege een hamstringblessure bij Barcelona Femení. Zonder de Nederlandse aanvalster had de kersvers kampioen van Spanje het niet makkelijk met Real Madrid. De thuisploeg was fel en met uitbraken werden ze gevaarlijk. Al vroeg kwamen de Madrilenen op voorsprong dankzij een lage schuiver van Olga Carmona. Na deze snelle domper pakte Barcelona het initiatief in de wedstrijd. De ploeg had veel balbezit, maar grote kansen werden niet gecreëerd voor rust. Real Madrid bleef de gevaarlijkste partij. Esther Gonzalez was in de slotfase tweemaal dicht bij de 2-0. Eerst raakte ze de paal en kort daarna stuitte ze op keepster Sandra Panos.

Kort na rust kreeg Barcelona Femení een ideale kans om de gelijkmaker te produceren. Een overtreding in het strafschopgebied werd in eerste instantie niet gezien door de scheidsrechtster, maar dan was er nog de VAR. Die greep in, waardoor er een penalty kwam. Alexia Putellas ging achter de bal staan en schoot ‘m met overtuiging binnen. Een paar minuten later kreeg Claudia Pina een enorme kans, waarbij ze de bal niet eens tussen de palen wist te krijgen. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak voor haar. Met een schot in de verre hoek wist ze keepster Maria Rodriguez te verrassen: 1-2. In de blessuretijd werd de uitgangspositie voor de return nog wat beter. Na een snelle uitbraak zorgde Putellas met haar tweede treffer van de avond voor een 1-3 eindstand.