in

Briljante Pedri helpt Barcelona aan tweede plaats in La Liga

FC Barcelona is zondagavond opgeklommen naar de tweede plaats in La Liga. De ploeg van trainer Xavi versloeg concurrent Sevilla in een spannende strijd. Een briljant moment van Pedri zorgde voor het verschil in Camp Nou.

Bij aanvang van het duel stond Sevilla nog op de tweede plek en FC Barcelona op de vierde plaats. Het verschil tussen beide ploegen was drie punten. In de strijd om een Champions League-ticket was dit een belangrijke ontmoeting, dus er stond best wat spanning op. Het leek erop dat de spelers ook spanning voelden, want de eerste helft was niet groots. Grote kansen waren schaars in een goed gevuld Camp Nou. Namens Barcelona kreeg Frenkie de Jong een goede mogelijkheid. De Nederlander kopte de bal op aangeven van Ousmane Dembele over. Op slag van rust kwam Pierre-Emerick Aubameyang in de buurt van een doelpunt, toen hij een inzet gekeerd zag worden door doelman Bounou.

Na rust ging het tempo wat omhoog bij Barcelona. Hierdoor werden er wat meer ruimtes gevonden in de sterke defensie van Sevilla en zo ontstonden er meer kansen. Pique raakte de lat met een kopbal en Ferran Torres stuitte meerdere malen op Bounou. Een kwartier voor tijd kwamen de Catalanen verdiend op voorsprong. Pedri liet zijn voeten spreken door eerst twee tegenstanders op het verkeerde been te zetten en daarna de bal met overtuiging binnen te schieten in de verre hoek. In het slot van de wedstrijd gingen de bezoekers natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. En dus won Barcelona de tweede topper op rij.

FC Barcelona staat nu dus tweede in de competitie. De ploeg van Xavi heeft 57 punten, net als Sevilla en Atletico Madrid. Alleen hebben de Catalanen nog een wedstrijd tegoed.

‘Avontuur van Luuk de Jong bij Barcelona blijft beperkt tot één seizoen’

‘Xavi nodigt zieke Van Gaal uit voor wedstrijd in Camp Nou’