in

Uniek doelpunt voor Pedri: ”Scoorde nooit eerder met het hoofd”

FC Barcelona wist woensdagavond met 2-3 te winnen van Athletic Bilbao. De jonge Pedri was opnieuw een van de uitblinkers bij de Catalanen. En hij zorgde voor een bijzonder doelpunt.

”Voor deze wedstrijd had ik nog nooit met het hoofd gescoord”, aldus Pedri na afloop van de wedstrijd in Bilbao. Met een rake kopbal zorgde hij voor de 1-1. Later in de eerste helft gaf hij de assist op Lionel Messi voor de 1-2. ”Ik kreeg de bal van achteren aangespeeld door Lionel en hij liet me weten dat achter me liep. Dat was fijn, want ik had het zelf mogelijk niet gezien. Ik gaf hem uiteindelijk de bal en het liep goed af.”

Barcelona kwam al vroeg met 1-0 achter, maar Pedri raakte geen moment in paniek. ”We hadden er met z’n allen vertrouwen in dat we het konden rechttrekken. We waren vooraf goed voorbereid en wisten ze zouden spelen. Het voor ons duidelijk dat ze onder meer de snelheid van Williams wilden gebruiken.”

Samenvatting | Uitblinkende Messi leidt Barcelona langs Athletic Bilbao

Barcelona treft Atletico-plaaggeest Cornella in Copa del Rey