in

Aleña teleurgesteld: ”Heb niets van de club gehoord”

Aleña FC Barcelona

Frenkie de Jong maakte in de zomer de overstap naar FC Barcelona. De clubleiding beloofde de voormalig middenvelder van Ajax rugnummer 21, dat voorheen van Carles Aleña was. De Spaanse middenvelder wist echter niets van deze afspraak.

”Een simpel berichtje was voldoende geweest”, zei een teleurgestelde Aleña tijdens een interview met Mundo Deportivo. ”In ieder geval iets over de interesse van De Jong voor het nummer, want ze hebben nu gewoon iets beloofd zonder mij iets te zeggen. Dat is jammer, want volgens mij zijn de verhoudingen tussen de club en mij gewoon goed. Maar goed, dat soort dingen gebeuren soms. Ik wil me vanaf nu gewoon weer focussen op het winnen van titels.”

Aleña had overigens weinig moeite om rugnummer 21 aan Frenkie de Jong af te staan. ”Ik wist dat hij het nummer graag wilde hebben. Frenkie is naar me toe gekomen en heeft het hele verhaal uitgelegd. Uiteindelijk zei hij dat de keuze aan mij was”, vervolgt Aleña zijn verhaal. ”Ik heb met Frenkie gesproken en uiteindelijk denk ik dat hij exact hetzelfde voor mij zou hebben gedaan in dezelfde situatie.” Voor de twee spelers in het rugnummer verhaal inmiddels geen issue meer. Het heeft de twee misschien zelfs wel dichter bij elkaar gebracht. ”Ik leer hem nu ook wat Spaans en Engels.”

Kluivert keert als hoofd jeugdopleiding terug bij Barcelona

Andorra Gerard Pique

Pique’s Andorra mag hopen op Segunda B na indienen verzoek