in ,

Koeman neemt sterspelers niet mee naar Hongarije

Hoewel hij niet in zijn beste vorm verkeert en met het overlijden van Diego Maradona een groot verlies moest slikken, was Lionel Messi afgelopen weekend ouderwets op dreef. Met een prachtige treffer eerde hij Pluisje op de best denkbare manier. Woensdagavond, als FC Barcelona het in Hongarije opneemt tegen Ferencváros, is de Argentijn er echter niet bij. De aanvoerder krijgt wederom rust van Ronald Koeman. Ook Marc-André Ter Stegen blijft achter in Barcelona.

Vorige week hoefde Messi ook al niet op te draven van Koeman. De Argentijn zag vanuit zijn huis in Barcelona hoe zijn ploeggenoten met speels gemak zegevierden in en tegen Kiev. FC Barcelona versloeg de Oekraïners met 0-4 en plaatste zich al na vier groepsduels voor de achtste finales van de Champions League. De Catalanen spelen nu alleen nog om de groepswinst. Op bezoek bij Ferencváros kan een nieuwe stap worden gezet. De voorsprong op Juventus, de nummer twee, bedraagt immers drie punten. De Oude Dame komt op de laatste speeldag op bezoek in Camp Nou. FC Barcelona heeft dan aan een gelijkspel voldoende om de groep als winnaar af te sluiten.

In tegenstelling tot vorige week is Frenkie de Jong er nu wel bij. Ook Clément Lenglet, die tegen Osasuna nog uitviel met een blessure, is ‘gewoon’ van de partij. De verwachting was dat hij er een aantal dagen uit zou liggen, maar de schade blijkt dus mee te vallen. Matheus en Konrad, die in Kiev beiden hun eerste officiële minuten maakten in de hoofdmacht, mogen opnieuw hopen op speeltijd. Koeman doet wederom een partij op hen.

Coutinho

Evenals Messi en Ter Stegen blijft ook Philippe Coutinho achter in Barcelona. De Braziliaan, die uitstekend begon aan het seizoen, vierde ruim een week geleden zijn entree op het veld. Coutinho moest vanwege een hamstringblessure een aantal weken toekijken. Tegen Osasuna was hij nog verantwoordelijk voor de derde Catalaanse treffer.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Laporta stelt zich verkiesbaar en heeft ‘gouden’ wapen in handen

LIVE | Ferencvaros – FC Barcelona