in

Laporta stelt zich verkiesbaar en heeft ‘gouden’ wapen in handen

Joan Laporta is nu officieel de negende kandidaat voor de verkiezingen van FC Barcelona. Maandag presenteerde Estimem el Barça zijn kandidatuur voor het Sant Pau Ziekenhuis in Barcelona. De voormalige president wil de waarden van de club in de komende jaren terug brengen en de fans verenigen.

Laporta liet tijdens zijn persconferentie maandag weten nog niet gesproken te hebben met Lionel Messi, die voor de kandidaten de grootste prioriteit heeft voor de komende maanden. “Niemand twijfelt er aan dat Lionel Messi vol voor FC Barcelona gaat. We respecteren en houden van elkaar, maar Ik heb nog niet met hem gesproken”, geeft de kandidaat aan. ”Op dit moment is het nog niet handig om met hem in gesprek te gaan, maar zodra ik mijn partners achter me heb staan, zal dit waarschijnlijk snel gebeuren.”

Mateu Alemany

Joan Laporta heeft tijdens zijn persconferentie meerdere versterkingen aan zijn team toegevoegd, maar Laporta heeft één ‘gouden’ wapen in handen. Mateu Alemany, voormalig algemeen directeur van Valencia en voormalig voorzitter van Mallorca, heeft namelijk vertrouwen in het nieuwe plan van Laporta. Hij is een man met een grote reputatie in het Spaanse voetbal.

Als er iets is dat de carrière van Mateu Alemany heeft gemarkeerd, is het zijn tijd in Valencia. Hij kwam in 2017 naar Mestalla en was verantwoordelijk voor het leiden van het herboren Valencia. Marcelino werd aangesteld als coach en met hem slaagde de club er in om zich twee seizoenen achter elkaar te plaatsen voor de Champions League. Bovendien won het de de Copa del Rey in 2019.

De advocaat wist bij Valencia onder meer Guedes, Kondogbia, Coquelin en Gabriel Paulista aan te trekken. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de Neto-Cillessen ruildeal met FC Barcelona. Alemany vertrok uiteindelijk in 2019 via de achterdeur van Mestalla als gevolg van onenigheid met eigenaar Peter Lim en Anil Murthy.

Naast Joan Laporta hebben Víctor Font, Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Emili Rousaud, Pere Riera, Lluís Fernàndez Alà en Jordi Farré zich kandidaat gesteld voor de verkiezingen.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

FC Barcelona maakt dag van verkiezingen bekend

Koeman neemt sterspelers niet mee naar Hongarije