in ,

Samenvatting | Messi draait warm tegen Girona en bezorgt Koeman tweede oefenzege

FC Barcelona viert één van Lionel Messi zijn twee treffers in de oefenwedstrijd tegen Girona.

Het duurde even, maar op 4 september zorgde Lionel Messi dan toch voor een golf van opluchting in Barcelona. Hoewel de Argentijnse vedette op weg naar de uitgang leek, maakte hij bekend dit seizoen ‘gewoon’ voor FC Barcelona uit te komen. In de oefenwedstrijd tegen Girona bewees Messi dat de focus weer op het spelletje ligt. Met een heerlijke voorassist en een geweldige treffer was hij woensdagavond ouderwets in vorm. Mede dankzij de uitblinkende captain werd ook de tweede oefenwedstrijd onder Ronald Koeman winnend afgesloten.

Ook de derde Catalaanse treffer kwam op Messi zijn naam. Na een goede eerste helft, waarin Barcelona een gedreven indruk maakte, moest de ploeg een minuut na de aftrap een tegentreffer toestaan. Een pass van de ongelukkig spelende Frenkie de Jong ging aan het doelpunt van Girona vooraf. Luttele minuten later schoot Messi Barcelona al op 3-1. In de resterende veertig minuten kwam het elftal van Koeman niet meer in de problemen. De Nederlander besloot om na een uur negen wijzigingen door te voeren. Alleen Neto en Ronald Araujo mochten blijven staan. In het laatste halfuur kregen onder anderen Riqui Puig, Konrad en Pedri de kans om zich te laten zien.

Bekijk hier de samenvatting van de oefenwedstrijd FC Barcelona-Girona (3-1).

Zaterdag wacht de laatste test voor Koeman in aanloop naar de competitiestart. In Camp Nou is Elche de tegenstander. De wedstrijd met de promovendus staat in het teken van de Trofeu Joan Gamper. Vorig jaar was FC Barcelona met 2-1 te sterk voor Arsenal.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Barcelona Femeni begint competitie met historische El Clasico

Sergino Dest | FC Barcelona

‘FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern München in strijd om Dest’