in

Koeman hoopt op Messi tegen Paris Saint-Germain

Messi namens FC Barcelona in actie tegen Levante

FC Barcelona moet woensdagavond minstens vier keer scoren om zich ten koste van Paris Saint-Germain te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League. Daarnaast moet het ook de ‘nul’ zien te houden. Dat laatste wordt misschien nog lastiger dan het eerste, gezien de absentie van Gerard Piqué en Ronald Araújo. Wat scoren betreft, zijn de ogen natuurlijk gericht op Lionel Messi. Ook die van Ronald Koeman.

De komst van Koeman naar FC Barcelona afgelopen zomer werd al snel een bijzaak toen Lionel Messi dreigde met een vertrek. Zover kwam het echter niet. Toenmalig president Josep Maria-Bartomeu liet hem niet gaan en dat was maar goed ook. Heeft hij toch nog wat goeds gedaan voor de club… Afijn, Messi bleef en is ook dit seizoen van onschatbare waarde voor FC Barcelona. Hoewel het in de eerste seizoenshelft zeker niet liep zoals we van hem gewend zijn, scoorde hij vooralsnog 24 keer in 34 wedstrijden. Daarnaast gaf hij ook nog eens elf assists.

In de Champions League heeft hij dit seizoen vier doelpunten achter zijn naam. Woensdagavond zal de teller omhoog moeten, wil FC Barcelona een wonder verrichten in Parijs. Natuurlijk, anderen kunnen ook een doelpunt maken, maar iedereen weet dat Messi in grootse vorm moet zijn om een nieuwe remontada te realiseren. ‘Als Leo een van zijn beste wedstrijden speelt, is alles mogelijk’, vertelde Koeman tijdens de persconferentie voorafgaand aan de trip naar Paris Saint-Germain. ‘Hij kan elke wedstrijd op elk moment beslissen. Maar niet alleen hij moet top zijn, het hele team moet top zijn. En je moet geluk hebben. We zullen zien of we een overwicht kunnen krijgen en ze onder druk kunnen zetten.’

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1369260770480033792?s=20

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Araújo, verdediger van FC Barcelona

Koeman moet puzzelen achterin: ook Araújo niet mee naar Parijs

Live | Paris Saint-Germain – FC Barcelona