in ,

Koeman moet puzzelen achterin: ook Araújo niet mee naar Parijs

Araújo, verdediger van FC Barcelona

Wil FC Barcelona zich woensdagavond kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League, moet het opnieuw een wonder verrichten. In 2017 slaagden de Catalanen erin Paris Saint-Germain ondanks een grote achterstand uit te schakelen. Lukt dat morgenavond weer? De kans lijkt nihil. Zeker omdat Ronald Koeman achterin met de nodige personele problemen kampt.

Dankzij een sterke reeks in de competitie en het bekertoernooi – los van de nederlaag in en tegen Sevilla – werkte FC Barcelona met veel vertrouwen toe naar de heenwedstrijd tegen PSG. Het goede gevoel werd versterkt dankzij de terugkeer van Gerard Pique. De verdediger liep in november een ernstige blessure op, waardoor hij een lange tijd buitenspel stond. Het was zelfs de vraag of hij dit seizoen überhaupt nog in actie zou komen. Tegen de Franse grootmacht stond hij echter ‘gewoon’ weer in de basis. Hoewel Koeman en zijn manschappen via een benutte strafschop van Lionel Messi nog op voorsprong kwamen, werd het een pijnlijke avond.

De ploeg van Koeman had geen antwoord op de Franse machine. Vooral Kylian Mbappé was niet te stoppen door de Catalaanse defensie. Ronald Araújo, een van de revelaties van dit seizoen, werd nodig gemist. Onlangs kwam hij op bezoek bij Sevilla een kwartier in actie. Daardoor ontstond de hoop dat Araújo fit genoeg zou zijn voor de return tegen PSG. Dat is echter niet het geval. Hij moest de halve finale tegen Sevilla en de competitiewedstrijd tegen Osasuna al aan zich voorbij laten gaan en is er morgenavond dus ook niet bij. Een hard gelag voor Koeman, die het in de Franse hoofdstad ook zonder Piqué moet doen.

De ervaren verdediger liep tijdens de remontada tegen Sevilla een nieuwe blessure op. Koeman staat dus opnieuw voor een puzzel. De 5-3-2 kon hem goed bekoren, maar durft hij het ook aan met Samuel Umtiti in de achterste linie? Het is immers geen geheim dat de coach geen groots fan van de Fransman is. Gelukkig heeft Koeman voldoende alternatieven. Zo zouden Sergio Busquets en Frenkie de Jong ook achterin kunnen spelen. Dat zal echter weer ten koste gaan van het voetbal op het middenveld. Kortom, het is nog maar de vraag wie morgenavond om 21.00 uur het veld van Parc de Princes betreden.

De Jong klaar voor PSG: ”Doel blijft om door te gaan”

Messi namens FC Barcelona in actie tegen Levante

Koeman hoopt op Messi tegen Paris Saint-Germain