in

Slecht nieuws voor Koeman; Piqué loopt nieuwe blessure op

Ronald Koeman kan voor onbepaalde tijd niet over Gerard Piqué beschikken. Dit meldt FC Barcelona zojuist op haar officiële kanalen. De 34-jarige centrumverdediger heeft gisteren in de wedstrijd tegen Sevilla namelijk een verrekking van de binnenste knieband in zijn rechterknie opgelopen.

De Spanjaard was gisteren nog matchwinner in diezelfde bekerwedstrijd tegen Sevilla. In de 94e minuut zorgde hij na een voorzet van Griezmann voor de 2-0, waarna FC Barcelona in de verlenging vervolgens definitief afrekende met de bezoekers: 3-0. FC Barcelona plaatste zich daarmee voor de finale van de Copa del Rey, waarin het de winnaar van de wedstrijd Athletic Bilbao – Levante zal treffen. De heenwedstrijd in Valencia eindigde in 1-1.

Het is niet de eerste keer dat Piqué dit seizoen geblesseerd is. Eind november viel de verdediger in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid uit met een zware knieblessure. Hij stond toen al enkele maanden buitenspel. Piqué lijkt in ieder geval de wedstrijd van komend weekend (Osasuna uit) te moeten missen.

Written by Jelle van Kerkhof

Ronald Koeman

Lyrische Koeman: ”Mijn beste avond als Barça-coach”

Camp Nou

Hof van Justitie EU bezorgt FC Barcelona nieuwe financiële domper