in

Spaanse media lyrisch over De Jong: ‘Hij is onaantastbaar’

FC Barcelona plaatste zich zaterdagavond ten koste van Napoli voor de kwartfinales van de Champions League. In de kraker tegen Bayern München zullen de ogen uiteraard gericht zijn op Lionel Messi, maar ook op Frenkie de Jong. De Nederlander speelde een sterke wedstrijd in Camp Nou. De Spaanse media waren na afloop lyrisch over zijn optreden.

Het feit dat De Jong op 13 juni voor het laatst aan de aftrap stond, maakt zijn prestatie tegen Napoli des te knapper. De middenvelder was onlangs uiterst kritisch over zijn eerste seizoen in Barcelona, maar daar was zaterdagavond weinig van te merken. Hoewel Messi opnieuw de hoofdrol opeiste, noemen veel media De Jong als beste speler van het veld. Zijn optreden werd door Sport beoordeeld met een 9. ‘De Nederlander had al gezegd dat hij niet helemaal tevreden was met zijn prestaties tot nu toe bij Barcelona. Tegen Napoli speelde hij geweldig. De Jong was overal op het veld te vinden en gaf een briljante assist op Messi, wiens goal echter werd afgekeurd’, schrijft de krant.

De Catalanen speelden een behoorlijke eerste helft, maar vielen in de tweede ver terug. De Jong niet, zag AS. ‘De middenvelder speelde erg goed, vooral in de tweede helft liet hij zien hoe goed hij tussen de linies kan spelen. Helaas voor hem gingen zijn teamgenoten niet altijd mee in zijn drang naar voren. De pass voorafgaand de afgekeurde goal van Messi kwam zo uit het Nederlandse handboek voor onmogelijke passes.’ De pass die uiteindelijk niet als assist genoteerd mocht worden, gaf De Jong met zijn buitenkant. Voor Barça en het Nederlands elftal speelde ooit een grootheid die bekend stond om zijn buitenkantje rechts…

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1292375217470414850?s=20

Onaantastbaar

Mundo Deportivo kon uiteraard niet achterblijven. ‘Hij liet het niveau zien waarvoor hij naar Barcelona is gehaald. De Jong zal in de Champions League wraak willen voor het mislopen van de finale met Ajax vorig seizoen. Hij zocht constant de oplossing vooruit en was belangrijk met zijn dribbels en passes. De pass op Messi was exceptioneel. Busquets en Vidal komen terug van schorsingen, maar De Jong is onaantastbaar.’

In aanloop naar het treffen met Napoli was de verwachting dat Riqui Puig zou starten. De supporters van Barcelona waren dan ook verbijsterd dat Quique Setién de jongeling op de bank posteerde. Na afloop van de wedstrijd had vrijwel niemand het meer over de wisselbeurt van Puig, mede dankzij De Jong zijn optreden. Vrijdag wacht de ontmoeting met Bayern München. Aan Setién de zware taak om het perfecte middenveld neer te zetten. Als we de media moeten geloven, lijkt Frenkie in ieder geval zeker van een basisplaats.

Samenvatting Barcelona - Napoli

Samenvatting | FC Barcelona – Napoli (3-1)

Suarez en Arthur

Arthur nog altijd niet welkom op trainingsveld Barcelona