in

Arthur nog altijd niet welkom op trainingsveld Barcelona

Suarez en Arthur

Het verhaal tussen Barcelona en Arthur lijkt een bijzonder bitter einde te krijgen voor laatst genoemde, nu de club beslist heeft dat de controlerende middenvelder de laatste trainingen, voor de reis naar Lissabon, niet meer welkom is op de trainingsvelden van de Catalaanse grootmacht.

Sinds het bekend is dat Arthur Melo de club zou verlaten voor Juventus en hij na de laatste wedstrijd in La Liga te laat terugkeerde uit zijn thuisland, is hij ongewenst bij Barça. Zo werd de middenvelder afgelopen zaterdag nog de toegang tot Camp Nou geweigerd toen hij de Champions League-wedstrijd tegen Napoli wilde bijwonen. Bovendien weet Mundo Deportivo te melden dat Arthur ook niet mee het vliegtuig richting Lissabon, waar de laatste Champions League-wedstrijden worden afgewerkt, zal opstappen.

Dat Arthur niet meer zal spelen dit seizoen was echter al een tijdje duidelijk: zo had trainer Sétien de laatste weken van het La Liga-seizoen mede door de vele blessuregevallen personeelsproblemen en kon het tegen Napoli door schorsingen niet rekenen op Arturo Vidal en Sergio Busquets. Toch weigerde Sétien Arthur op te stellen. Volgens Mundo Deportivo had de Braziliaan maandag een gesprek met technisch directeur Abidal waarin beslist werd dat Arthur niet meer mag meetrainen met zijn ploeggenoten en ook niet zal meereizen naar Lissabon.

Barça won afgelopen zaterdag met 3-1 van het Napoli van Gattuso en er wacht vrijdag een loodzware kwartfinale wedstrijd tegen de Duitse kampioen Bayern München. Het is denkbaar dat tegen die tijd het contract van Arthur dan al ontbonden is, aangezien juridische afgevaardigden al een poosje met het Barça bestuur hierover in gesprek zijn.

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by Yannick

Spaanse media lyrisch over De Jong: ‘Hij is onaantastbaar’

Hier liggen voor FC Barcelona de kansen tegen Bayern München