in

WINWIN LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

Deze spelers moeten de nieuwste aanwinsten worden van FC Barcelona

De voetbalwereld wordt geraakt door het coronavirus. De selecties van Real Madrid en Juventus zitten de komende tijd in quarantaine en meerdere Europese competities zijn stilgelegd. Ook La Liga. Dat betekent dat FC Barcelona in ieder geval de komende twee weken geen competitiewedstrijden speelt. Reden voor Mundo Deportivo om alvast vooruit te kijken. De krant zou weten welke spelers in de zomer de overstap moeten maken naar Barcelona.

Na het dramatisch verlopen seizoen 2018/2019 trok FC Barcelona de portemonnee. Frenkie de Jong en Antoine Griezmann maakten voor heel veel geld de overstap naar Catalonië. De club moest weer het voetbal spelen wat het publiek gewend was en de Champions League moest ‘thuis’ komen. Met de komst van Griezmann hoopte de club ook minder afhankelijk te worden van Lionel Messi. Niets is minder waar. Barcelona is afhankelijker dan ooit van de Argentijn en het spel is niet om over naar huis te schrijven. Het seizoen wordt door veel supporters al als verloren beschouwt, ondanks het feit dat de club koploper is in Spanje en nog actief is in de Champions League.

Neymar

Grote kans dat de portemonnee komende zomer weer wordt getrokken. Mundo Deportivo schrijft dat de club haar lijstje al klaar heeft staan. Op dat lijstje vinden we onder andere de namen van Neymar en Lautaro Martínez terug. Eerstgenoemde had in de zomer van 2019 al terug moeten keren naar Barcelona, maar hij bleek onhaalbaar. De verwachting is dat de Catalanen komende zomer een nieuwe poging wagen. De vraag is in hoeverre een terugkeer van Neymar dan wel realistisch is. De Braziliaan moet 180 miljoen euro kosten en is de absolute sterspeler van Paris Saint-Germain.

Lautaro Martínez

Dan Martínez. De aanvaller van Inter Milan wordt evenals Neymar al langer in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. Ook voor hem geldt dat Barcelona diep in de buidel zal moeten tasten. Martínez heeft een afkoopclausule van 111 miljoen euro in zijn contract staan. Hij scoort er dit seizoen op los voor Inter. In de lopende competitie maakte hij twaalf doelpunten in 22 wedstrijden; in de Champions League was hij vijf keer trefzeker in zes wedstrijden. Daarnaast is hij collega-international van Messi bij het Argentijnse elftal. De twee kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan in het veld.

Lautaro Martínez in actie voor Inter Milan tegen Juventus.

De Argentijnse spits lijkt in ieder geval de voorkeur te genieten boven Timo Werner. De aanvaller van RB Leipzig zou meer oren hebben naar een overgang naar de Premier League. Hij zou een concurrentiestrijd met Luis Suárez niet zien zitten. Daarnaast zou hij met zijn kwaliteiten waarschijnlijk niet tot zijn recht komen in het elftal van Quique Setién. De Duitser moet het vooral hebben van zijn snelheid in de grote ruimtes. Die krijgt hij niet in Spanje.

Defensieve versterkingen

Uiteraard kijkt de club niet alleen naar aanvallende versterkingen. De verdediging vormt al jaren de achilleshiel van de ploeg. De Catalanen kregen dit seizoen al 31 doelpunten tegen in de competitie. Alessio Romagnoli van Milan en Dayot Upamecano van Leipzig worden door Mundo Deportivo genoemd als eventuele defensieve versterkingen. Het medium noemt beide spelers echter geen prioriteiten. De rechtsbackpositie lijkt dat wel te zijn. Nelsom Semedo werd afgelopen transferperiodes bestempeld als ‘niet te koop’, maar mag bij een acceptabel bod alsnog vertrekken.

De mate waarin Barcelona actief kan zijn op de transfermarkt is afhankelijk van de financiën die daarvoor vrijkomen. De club haakte in de winter nog af voor Rodrigo, omdat het prijskaartje van 60 miljoen euro iets te gortig was. De Catalanen zullen moeten verkopen komende zomer. De eerste speler die de deur achter zich dicht moet trekken, is Philippe Coutinho. De Braziliaan, die dit seizoen word verhuurd aan Bayern München, mag bij een bod van 80 miljoen euro vertrekken. Dat is veel lager dan de 130 miljoen euro die Bayern voor hem zou moeten betalen.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Barcelona B nadert koploper op 1 punt

OFFICIEEL: UEFA zet streep door return tussen FC Barcelona en Napoli