in ,

LoveLove OMGOMG WTFWTF

‘FC Barcelona plaatst acht spelers op de transferlijst, Griezmann mag vertrekken’

Bij veel clubs heerst de angst dat de transfermarkt vervelende (financiële) gevolgen zal hebben. In verschillende landen hebben enkele clubs al aan de bel getrokken. FC Barcelona wil hierop inspelen door de salariskosten flink te verminderen, maar ook een groot aantal spelers van de hand te doen. Komende zomer moeten maar liefst acht spelers op zoek naar een nieuwe club.

Dat meldde Sport woensdagochtend. Met het lijstje is niets mis. De opvallendste naam is die van Antoine Griezmann. De Fransman kwam afgelopen zomer voor 120 miljoen euro over van Atlético Madrid, maar weet de hoge verwachtingen niet waar te maken. Desondanks scoorde Griezmann belangrijke doelpunten in de Champions League en het bekertoernooi. De toekomst van Griezmann is afhankelijk van de eventuele komst van Neymar en/of Lautaro Martínez. De Braziliaan en Argentijn staan hoog op het wensenlijstje in Barcelona. Een vertrek van Griezmann zou niet alleen voor een nieuwe vacature in de voorhoede zorgen, maar ook voor een financiële boost. Hij is namelijk een van de grootverdieners in de selectie.

Napoli FC Barcelona
Antoine Griezmann maakte de belangrijke 1-1 tegen Napoli, maar komt volgens Sport in aanmerking voor een vertrek uit Barcelona.

De Fransman is niet de enige aanvaller die volgens Sport in aanmerking komt voor een vertrek uit Barcelona. Martin Braithwaite, die in februari overkwam van Leganés, zou in de zomer alweer op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. Mocht er dit seizoen niet meer gevoetbald worden en Braithwaite in de zomer vertrekken, stokt het aantal wedstrijden in het shirt van Barcelona bij drie.

Leegloop op het middenveld

Een speler die al langer in aanmerking komt voor een vertrek, is Philippe Coutinho. De Braziliaan kwam in januari 2018 over van Liverpool, maar maakte het bedrag dat Barcelona voor hem betaalde geen moment waar. Coutinho speelde de afgelopen maanden op huurbasis voor Bayern München. De Duitsers kunnen hem voor 120 miljoen euro definitief overnemen, maar niemand in Duitsland verwacht dat de club dat bedrag voor hem zal neerleggen. Volgens Engelse media jaagt de top van de Premier League op zijn handtekening.

Tijdens zijn eerste persconferentie als trainer van Barcelona zei Quique Setién dat hij jeugdspelers de kans zal geven zodra hij vindt dat ze er klaar voor zijn. Even leek Riqui Puig af te stevenen op een basisplek, maar Setién koos al snel weer voor Ivan Rakitic of Arturo Vidal. Rakitic en Vidal mogen komende zomer echter uitkijken naar een nieuwe werkgever. De Kroaat wil terugkeren naar Sevilla, terwijl Inter Milan jaagt op Vidal. Barcelona wil de Chileen betrekken in de Martínez-deal.

Ivan Rakitic, hier in actie tegen Athletic Bilbao, hoopt op een terugkeer naar Sevilla.

Ook Samuel Umtiti, Neto en Carles Aleñá mogen volgens Sport op zoek naar een nieuwe werkgever. Eerstgenoemde zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Manchester United. De Fransman kan onder Setién vaak rekenen op een basisplaats, maar zou met zijn salaris een flinke kostenpost zijn. Daarnaast is Umtiti niet meer de verdediger van zijn eerste twee seizoenen in Barcelona. Sinds het succesvolle Wereldkampioenschap in Rusland wordt hij geplaagd door blessures.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Pedri Las Palmas FC Barcelona

‘Ajax jaagt op Spaans wonderkind van FC Barcelona’

Nouri hielp Frenkie de Jong bij clubkeuze: ‘Hij gaf een signaal’