in ,

Dani Alves keert met overvolle prijzenkast terug naar Brazilië

Dani Alves heeft sinds donderdagavond een nieuwe club. De voormalig-rechtsback van FC Barcelona keert terug naar zijn vaderland, Brazilië, waar hij gaat spelen voor São Paulo. De Braziliaan zat sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain zonder club.

Alves tekent een contract tot en met de winter van 2022. Dat betekent dat de Braziliaan naar alle waarschijnlijkheid zijn prachtige carrière zal afsluiten in zijn vaderland, waar hij zijn loopbaan begon. Hij debuteerde in 2001 voor Bahia in het Braziliaanse voetbal. Nog geen jaar later trok hij de Braziliaanse deur alweer achter zich dicht. Hij vertrok naar Sevilla, waar hij uitgroeide tot een van de beste verdedigers in de Spaanse competitie. Zijn prestaties in het shirt van Sevilla bleven natuurlijk niet onopgemerkt. In de zomer van 2008 maakte hij voor zo’n €30 miljoen de overstap naar FC Barcelona. In dienst van de Catalaanse grootmacht won hij tal van prijzen. Zo veroverde hij in zijn eerste seizoen in Barcelona direct de treble. Dit kunststukje herhaalden Barcelona en Alves twee jaar later.

In zijn eerste seizoen in Barcelona veroverde hij direct de treble. Hij vierde in dienst van Barcelona onder meer zes kampioenschappen en drie Champions Leagues.

https://twitter.com/footbalistuff/status/1148162014805712896?s=21

In het shirt van Barcelona vierde Alves onder meer zes kampioenschappen en drie Champions Leagues. Alhoewel de Braziliaan zeer geliefd was bij de achterban, verliet hij Barcelona in 2016 voor een avontuur bij Juventus. Met Juventus schakelde hij Barcelona uit in de kwartfinales van de Champions League. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor PSG. In juli won Alves met Brazilië de Copa América. De triomf met zijn vaderland betekende alweer zijn veertigste hoofdprijs als voetballer.

https://twitter.com/saopaulofc/status/1157108362380750852?s=21
Gallina de Piel - Johan Cruijff

FC Barcelona komt met exclusieve kledinglijn van Johan Cruijff

De klok tikt door in Parijs: Barça moet haast maken met Neymar