in

CryCry LOLLOL

‘Woeste Messi klaar om de club volgend jaar te verlaten’

Hoewel Lionel Messi dinsdag tegen Atlético Madrid doelpunt nummer 700 noteerde voor club en land, mondde ook zijn avond uit in een nieuwe teleurstelling. De Catalanen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel en zagen Real Madrid nog verder uitlopen. Messi zou inmiddels genoeg hebben van de situatie en de onderhandelingen over een nieuwe contract hebben afgebroken.

Dat meldt Cadena Ser. Volgens het Spaanse medium waren Messi en zijn vader Jorge met de club in gesprek over verlenging van het in 2017 afgesloten contract, maar heeft de Argentijn besloten niet langer te willen blijven. De aanvoerder zou boos zijn over naar de media gelekte berichten. Zo zou de club onder meer hebben gelekt dat hij verantwoordelijk is voor zaken binnen de club zoals het ontslag in januari van Ernesto Valverde.

Messi haalde eerder dit kalenderjaar al keihard uit naar technisch directeur Eric Abidal. De Fransman liet in een interview met Sport doorschemeren dat de selectie niet bereid was om hard te werken onder Valverde. ‘Als je spreekt, moet je namen noemen’, reageerde de Argentijn op zijn Instagram. Ook toen verschillende media meldden dat de selectie een deel van haar salaris niet wilde inleveren, kookte Messi van woede.

Bekijk hier alle doelpunten van Messi voor club en land.

Kwaliteit van de selectie

Daarnaast zou ‘s werelds beste speler aller tijden gefrustreerd zijn over het gebrek aan kwaliteit in het team. FC Barcelona gaf afgelopen zomer alleen al 200 miljoen euro uit aan Antoine Griezmann (120 miljoen euro) en Frenkie de Jong (85 miljoen euro), maar het seizoen lijkt wederom uit te draaien op een grote teleurstelling. Zo lijkt de derde landstitel op rij een utopie. Real Madrid won donderdagavond met 1-0 van Getafe, waardoor de voorsprong op de Catalanen nu vier punten bedraagt. Met nog vijf speelrondes op het programma, lijkt die achterstand onoverbrugbaar.

Als we Cadena Ser moeten geloven, is Messi dus klaar om volgende zomer, wanneer zijn huidige verbintenis afloopt, de club te verlaten. Dat zou uiteraard een enorme aderlating zijn voor Barcelona, dat enorm afhankelijk is van de Argentijnse vedette. Hoewel hij de eerste vijf competitiewedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan, is hij tot dusverre goed voor 22 doelpunten en 18 assists in 28 competitiewedstrijden.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

‘UEFA wil returns achtste finale ook afwerken in Lissabon’

Nieuwe blessure houdt Umtiti opnieuw aan de kant