in

Messi haalt uit naar Abidal: ‘Neem verantwoordelijkheid’

Kampioen Messi FC Barcelona

Heibel in de tent bij FC Barcelona? Éric Abidal, technisch secretaris van FC Barcelona, legde dinsdag in een interview met Sport uit hoe de beslissing was genomen om Ernesto Valverde te ontslaan. De uitspraken vielen bij Lionel Messi in het verkeerde keelgat.

De manager legde uit dat er naast de tegengevallen prestatie in de clasico interne redenen waren voor het ontslag: ”Veel spelers waren niet tevreden of werkten hard en er was ook een intern communicatieprobleem. De relatie tussen de coach en spelers is altijd goed geweest, maar er zijn dingen die ik als voormalige speler aanvoel. Ik vertelde de club wat ik ervan dacht en er moest een beslissing worden genomen”, zo laat Abidal in het interview weten.

Messi haalt uit

“Ik vind het absoluut niet leuk om deze dingen te doen, maar ik vind dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen taken en beslissingen. De spelers zijn verantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurt en we zijn de eerste om toe te geven dat we het niet goed hebben gedaan”, zo laat Messi via zijn Instagram weten.

”Degenen die verantwoordelijk zijn voor het technisch management van de club moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Als je spreekt over spelers, dan moet je namen noemen. Anders wordt het een smerig spel en worden dingen gevoed over zaken die gezegd zijn en niet waar zijn.”

Nieuw contract

De verhitte reactie op de uitspraken kwam op dezelfde dag dat Eric Abidal tijdens het interview liet weten dat FC Barcelona en Lionel Messi in gesprek zijn over een nieuw contract. ”De onderhandelingen zijn gestart tussen Bartomeu, Grau en Messi. Het idee is om het contract van Lionel Messi voor meer jaren te verlengen’, zo verteld de technisch secretaris. ”De club wil hem gelukkiger maken. En daarvoor moeten we hem betere teamgenoten, elk jaar een beter team en de mogelijkheid om titels te winnen geven. “

Santiago Mingo Ramos

Barcelona B haalt transfervrije verdediger in huis

Ousmane Dembélé, pechvogel of ‘man van glas’?