in ,

‘UEFA wil returns achtste finale ook afwerken in Lissabon’

Mogelijk slecht nieuws voor FC Barcelona. De UEFA wil de returns in de achtste finales van de Champions League ook in Lissabon laten spelen. Hierdoor zou het thuisvoordeel voor de Catalaanse club verdwijnen in de strijd met Napoli.

The Times weet dit donderdag te melden. Het plan is om in ieder geval alle wedstrijden vanaf de kwartfinale af te werken in Portugal. Maar de Europese voetbalbond lijkt nu ook de returns in de achtste finale naar Lissabon te verplaatsen. Dat betekent dat Barcelona de return tegen Napoli niet in het eigen Camp Nou kan afwerken. Daarmee verliest de ploeg van trainer Quique Setién het thuisvoordeel. De eerste wedstrijd kon gewoon nog in Napels gespeeld worden. Daar werd het 1-1. De return moet gaan plaatsvinden op 7 of 8 augustus.

Volgens The Times is Barcelona niet blij met het plan van de UEFA. De club doet er alles aan om de return tegen Napoli in Camp Nou te spelen. Ook Bayern München, Manchester City en Juventus willen hun return gewoon in eigen stadion afwerken.

Door het coronavirus werd ook de Champions League uitgesteld. De UEFA wil het toernooi dolgraag uitspelen en bedacht daarom een speciaal plan met een minitoernooi in Lissabon. De kwartfinale en halve finale zullen dit jaar maar over één wedstrijd gaan, net als de finale.

De afgelopen dagen kwam naar buiten dat het virus weer aan het oplaaien is in de Portugese stad. Mogelijk moet de slotfase van de Champions League nog worden verplaatst naar een andere plek.

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Setién in gesprek met Griezmann: ‘Ik bied excuses niet aan’

‘Woeste Messi klaar om de club volgend jaar te verlaten’