in

Messi bekroond carrière met zevende Ballon d’Or

Lionel Messi is maandagavond tijdens het gala van France Football voor de zevende keer de winnaar geworden van de Ballon d’Or. De 34-jarige aanvaller heeft zijn prijs met name te danken aan het winnen van de prijs die ontbrak. Afgelopen zomer won Messi namelijk met zijn Argentinië de Copa América.

Messi versloeg tijdens de verkiezing onder meer concurrenten Robert Lewandowski, Mohamed Salah, Karim Benzema en Jorginho. Met Messi’s zevende Ballon d’Or is hij de recordhouder van de prestigieuze prijs. Cristiano Ronaldo won de bal vijf keer.

Messi was dit jaar in het shirt van Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië goed voor 41 doelpunten en 17 assists in 56 wedstrijden. Voor FC Barcelona scoorde hij 23 keer in 21 wedstrijden. Afgelopen zomer vertrok hij naar Parijs.

https://twitter.com/barcasource/status/1465434411453792262?s=21

Tijdens zijn speech haalde Messi de prestaties van Lewandowski van vorig seizoen nog even aan. De prijs werd toen vanwege Corona niet uitgereikt. “Het is een eer om tegen Lewandowski te strijden. Je was vorig jaar de winnaar van de Ballon d’Or en France Football zou je die prijs alsnog moeten geven. Je was gewoon de beste, en jij moet de prijs ook in huis hebben”, besluit Messi.

Alexia Putellas ziet ijzersterk 2021 bekroond worden met Gouden bal

‘Barcelona en Dembele boeken weinig vooruitgang in onderhandelingen’