in ,

Officieel: FC Barcelona verlaagt salarissen van spelers, Messi haalt uit op Instagram

De voetbalwereld is in de greep van het coronavirus. De nationale competities liggen stil en de UEFA heeft het Europees Kampioenschap met een jaar uitgesteld. De clubs lopen veel financiën mis en moeten snijden in de salarissen. Ook FC Barcelona. De club verlaagt de salarissen van haar spelers en staf met zeventig procent.

Dat meldt de club maandag via de officiële kanalen. Barcelona bevestigt dat de directie, de professionele teams en het grootste deel van het basketbalteam hebben bereikt over de verlaging van de salarissen gedurende de noodtoestand in Spanje. De leden van het eerste elftal van Barcelona leveren de komende tijd zeventig procent van hun salaris in. Daarmee maakt de club gebruik van de wettelijke regeling ERTE.

De club is de spelers dankbaar voor hun bijdrage zolang de coronacrisis speelt. De maatregel geldt niet voor de overige werknemers van de club. Die kunnen nog wel hun hele salaris overgemaakt krijgen.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1244596208108175360?s=20

Messi

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de spelers in eerste instantie niet mee wilden werken aan deze maatregel. In een stevig statement op zijn Instagram spreekt Lionel Messi dat tegen. ‘Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we zijn altijd bereid geweest mee te werken. Wij beseffen hoe ernstig deze situatie is. Sterker nog, het heeft enkele dagen geduurd omdat we op zoek waren naar een manier waarop we de club en al haar medewerkers konden helpen. Tot nu toe hebben we er niks over gezegd omdat we juist op zoek waren naar een oplossing.’

Inmiddels hebben meerdere spelers het statement van Messi gedeeld op hun Instagram. Het is niet de eerste keer dat de Argentijn uithaalt naar het bestuur. Eerder dit jaar was hij niet te spreken over Eric Abidal, die in een interview zei dat Ernesto Valverde niet meer in staat was om zijn selectie te motiveren. Valverde moest in januari wijken voor Quique Setién.

Xavi

Xavi duidelijk over toekomst bij Barcelona: ‘Wil helemaal opnieuw beginnen’

Umtiti

‘Arsenal en Chelsea tonen serieuze interesse in Umtiti’