in

‘Arsenal en Chelsea tonen serieuze interesse in Umtiti’

Umtiti

Hij was een belangrijke kracht in het laatste seizoen van Luis Enrique, het eerste seizoen van Ernesto Valverde en veroverde met Frankrijk goud in Rusland. Sindsdien gaat het echter bergafwaarts met Samuel Umtiti. De Fransman is vaker wel dan niet geblesseerd en maakt geen solide indruk als hij wel fit is. FC Barcelona lijkt hem komende zomer dan ook van de hand te willen doen. De kans dat Umtiti vertrekt naar Engeland, is heel groot.

Onlangs meldde Sport nog dat de Fransman in de vergaande belangstelling van Manchester United staat. Dinsdag meldt de Italiaanse journalist Nicolo Schira dat Arsenal en Chelsea een poging willen wagen bij Barcelona. Beide clubs kunnen een defensieve versterking wel gebruiken en zijn gecharmeerd van Umtiti. Arsenal jaagt al langer op zijn handtekening en Chelsea heeft zelfs al contact opgenomen met zijn zaakwaarnemer, Arturo Canales.

Arsenal en Chelsea zoeken beide een jonge, maar ervaren centrumverdediger. Met bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal en ruim dertig interlands voor Frankrijk, beschikt Umtiti natuurlijk over de nodige ervaring. En dat hij een goede verdediger is, staat, indien hij fit is, buiten kijf. In Barcelona geniet landgenoot Clément Lenglet echter al twee seizoenen de voorkeur. Daarnaast is het geen geheim dat de club haar oog heeft laten vallen op Luiz Felipe van Lazio Roma.

Mochten Arsenal en Chelsea serieus werk willen maken van de komst van Umtiti, moeten ze wel diep in de buidel tasten. Barcelona verlangt zo’n vijftig miljoen euro voor de Fransman. Dat is het dubbele van het bedrag dat Barcelona in 2016 betaalde aan Lyon. Chelsea betaalde eerder dit jaar al ruim veertig miljoen euro voor Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax mag zich, zoals het er nu nog naar uitziet, per 1 juli speler van The Blues noemen.

Officieel: FC Barcelona verlaagt salarissen van spelers, Messi haalt uit op Instagram

Voormalig wereldkampioen adviseert Coutinho: ‘Blijf bij Bayern Mücnhen’