in

WINWIN LoveLove OMGOMG WTFWTF AngryAngry CryCry LOLLOL

Voormalig wereldkampioen adviseert Coutinho: ‘Blijf bij Bayern Mücnhen’

De vraag is niet of, maar wanneer Philippe Coutinho vertrekt bij FC Barcelona. De Engelse top jaagt op zijn handtekening, maar volgens Cafú doet de Braziliaan er goed aan om bij Bayern München te blijven. ‘Op de juiste positie kan hij het verschil maken.’

Coutinho maakte in januari 2018 voor een bedrag van 120 miljoen euro de overstap naar Barcelona. De Braziliaan had een aantal indrukwekkende seizoenen in Engeland achter de rug, maar kon in het shirt van Barcelona geen moment overtuigen. Hij maakte in augustus de tijdelijke overstap naar Bayern München. In Zuid-Duitsland was hij vastberaden de Coutinho van Liverpool weer te laten zien, maar ook daar is hij (nog) niet in geslaagd. Alhoewel de middenvelder dit seizoen tot 31 officiële wedstrijden kwam, is hij in München niet zeker van zijn plek.

Philippe Coutinho bij zijn presentatie als speler van Bayern München. De Duitsers betaalden voor de huur acht miljoen euro aan Barcelona.

De Duitsers kunnen hem komende zomer voor 120 miljoen euro definitief overnemen van Barcelona. De media verwachten niet dat de recordkampioen dat zal doen. Desondanks hoopt landgenoot en voormalig voetballer Cafú dat zijn toekomst in München ligt. ‘Ik zou hem adviseren bij Bayern te blijven, ja. Philippe is een sensationele voetballer. Een enorm getalenteerde, slimme en gevaarlijke speler. In Barcelona en Liverpool heeft hij al laten zien waartoe hij in staat is’, vertelt Cafu in gesprek met Goal.

Dat Coutinho ook in München een moeizaam seizoen doormaakt, heeft volgens de wereldkampioen van 2002 een goede reden. ‘Hij speelt niet op de goede positie. Doet hij dat wel, kan hij het verschil maken. Maar dan moet hij wel in het centrum spelen, niet op de flank. Als hij eenmaal op zijn positie speelt, wordt hij belangrijk voor zijn team.’

Terugkeer naar Engeland

Alhoewel een definitieve overstap naar Bayern München niet uitgesloten is, lijkt een terugkeer naar Engeland realistischer. De Braziliaan groeide in het shirt van Liverpool uit tot één van de beste voetballers in de Premier League. Dat zijn ze in Engeland nog niet vergeten. Volgens verschillende media aast de gehele Engelse top op Coutinho zijn handtekening. Manchester United, Arsenal en Chelsea houden zijn situatie nauwlettend in de gaten, maar Tottenham lijkt de belangrijkste kandidaat. De Spurs deden afgelopen zomer al een poging bij het management van de Braziliaan, maar kregen destijds nul op rekest.

Mocht Bayern München de optie van 120 miljoen euro niet lichten, is Barcelona bereid te luisteren naar aanbiedingen vanaf 80 miljoen euro.

Umtiti

‘Arsenal en Chelsea tonen serieuze interesse in Umtiti’

Dit elftal is volgens jullie het beste Barcelona aller tijden